07-09-2014 NK Supercup 600, Hockenheim

Afgelopen weekend werden er weer 2 races verreden voor het NK Supercup 600, ditmaal op het circuit van Hockenheim. De layout van het circuit was niet zoals bij de Formule1 baan, het lange circuit, maar de zogenaamde IDM Strecke. De zaterdag begon met een vrije training en daarna 2 kwalificaties. Dit weekend waren de weersverwachtingen prima, constante temperaturen van boven de 25 graden werden voorspeld, dus ideaal race-weer. Door persoonlijke omstandigheden was het al 2,5 maanden geleden dat er voor het laatst was gereden, dus werd de eerste training gebruikt om weer wat in het ritme te komen en de baan te leren kennen. De 1e kwalificatie werd er een tandje bij gezet en geprobeerd om wat sneller te gaan. Resultaat was een 23e plek met als beste tijd een 1:38.9. De 2e kwalificatie werd gezocht naar wat vrij baan voor een aantal snelle ronden, wat resulteerde in een aanscherping van de beste tijd naar 1:38:0. Uiteindelijk leverde dit een 22e startpositie op voor de races op zondag.

Race1
Na een sighting lap en een warm-up lap kon er gestart worden. Er werd weer gereden volgens de regels van de Duitse organisator, dus de race zou over 15 minuten en 1 ronde worden gereden. De start was prima dit keer en de eerste bocht werd goed genomen en ook in de 2e bocht werd er een plaats goed gemaakt. Zelfs aan het einde van het lange rechte stuk konden de snellere motoren nog worden voorgebleven door laat te remmen. Helaas werden er daarna wel wat plaatsen verloren aan rijders met snellere motoren dan de standaard Honda, maar met goed rem-en bochtenwerk kon er toch achteraan een tweetal worden aangepikt. De hele race was het mogelijk om erbij te blijven, maar helaas was er te weinig over om een inhaalactie te maken. Uiteindelijk leverde de race een 17e eindpositie op, maar de snelste rondetijd uit de training was wel behoorlijk aangescherpt naar 1:36.8.

Race2
Om 16:40 uur de 2e race. Ditmaal over 20 minuten en 2 ronden. Inmiddels was het behoorlijk heet geworden op het circuit en met de eerste race nog in de ledematen, zou het zwaar worden om dit vol te houden. Bij de start wederom goed weg met zelfs een kleine wheely in de 2e versnelling. Het eerste gedeelte van de eerste ronde werden er geen plaatsen verloren en was het zaak om zo laat mogelijk te remmen. Helaas kwamen er toch weer enkele snellere motoren langszij, maar halverwege de race werd door het goede bochtenwerk en het late remmen weer een plekje goedgemaakt. Door verdedigend en geconcentreerd rijden werd de plek niet meer afgegeven en uitiendelijk een 15e positie behaald. De snelste rondetijd werd ook verbeterd naar 1:36.6.

Beide races zijn weer met de onboardcamera opgenomen, zie de video-pagina.

Uitslagen NK Supercup 600, 07-09-2014 Hockenheim:

Uitslag Race1
Uitslag Race2