IDC Proclass 600 Oschersleben 19-20-06-2021 – Winst en podium!

Winst Oschersleben IDC

Wat een weekend!

Op donderdag richting Oschersleben samen met mijn teammaat Greg in vrachtwagen met oplegger, zodat we ons eigen hotel hadden op de paddock. Dit was geen overbodige luxe, want met temperaturen boven de 30 graden is het wel handig als je je koelkast met koele drankjes bij de hand hebt en even snel koud kunt douchen als je dat wilt. Vrijdag een vrije training en een kwalificatie.

Tijdens de kwalificaties waren Greg en ik steeds te vinden op plaats 1 en 2. Dit resulteerde in plaats 14 en 17 in de gecombineerde startopstelling van de Dutch Supersport/Dutch Proclass600 en P1 en P2 in de Dutch Proclass 600! Dat gaf ons veel vertrouwen voor de rest van het weekend.

Race 1
Greg Barnes had een goede start en lag de hele race ver aan de leiding in de Proclass600, maar hij moest helaas opgeven in de laatste ronde met technische problemen. Zelf reed ik de hele race op P2 en kon ook nog enkele Supersportrijders inhalen. Na de finish dacht ik de 2e plaats behaald te hebben, maar tot mijn grote verbazing zag ik dus Greg in de uitloopronde stil staan naast de baan…..ik was de winnaar van de race in de Proclass600!

Race 2
Na de technische problemen in race 1 was Greg zeer gedreven om deze race te finishen. Hij deed dit ook en met een super start reed hij naar de winst. Ikzelf had een zeer slechte start (de motor zakte helemaal terug in toeren) en reed in een eenzame race toch naar het podium op plaats 3. Een uitermate geslaagd weekend met 3 bekers voor Docshop Racing! 🏆 🏆 🏆