IDC Proclass 600 Nürburgring 03-04-07-2021 – Net geen podium, maar goede resultaten

2021 Nurburgring
Op 3 en 4 juli was het tijd voor race 4 en 5 van het International Dutch Championship, dit keer op het F1 circuit van de Nürburgring. Het was een hele tijd geleden dat we hier hadden gereden, dus het was afwachten hoe we als team zouden presteren t.o.v. de concurrentie.
 
Op vrijdag werd weer gestart met een vrije training en zaterdag waren er 2 kwalificaties en een race. Tijdens de kwalificaties was ik voorin te vinden en behaalde plaats 27 in de gecombineerde startopstelling van de Dutch Supersport/Dutch Proclass 600 en P4 in de Dutch Proclass 600.
 
 
Race 1
Mijn teammaat Greg Barnes had weer 1 van zijn goede starts. In de eerste ronde zat ik nog enkele motorlengtes achter Greg, maar kon hem niet bijhouden. In de laatste 3 rondes kwam ik in een heftig gevecht om positie 3, maar moest helaas genoegen nemen met P4. (Deze uitslag is zonder de gastrijder met rijnr. 13, deze kreeg geen punten voor het kampioenschap en kwam ook niet op het podium).
 
 
Race 2
Na de middag stond op zondag de 2e race op het programma. Ik was goed weg van mijn plek en kon achter Greg aansluiten na de eerste bochten en ik kon hem zelfs aan het einde van de eerste ronde voorbijsteken. Dit was echter van korte duur en de volgende bocht kwam hij mij alweer voorbij. Gedurende de race kwam ik niet echt in mijn ritme en ik werd alleen maar voorbij gestoken. De tijden van de 1e race kon ik ook niet eens benaderen. Helaas werd de race ook voortijdig beëindigd met een rode vlag en moest ik genoegen nemen met P6. (Deze uitslag is zonder de gastrijder met rijnr. 13, deze kreeg geen punten voor het kampioenschap en kwam ook niet op het podium). 
 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *