Race 3 NK Supercup 600 – Taktisch spel en close racing

De vrijdag voorafgaand aan de racedag was het heerlijk weer. Veel zonneschijn en temperaturen tot wel 20 graden. Al tijdens de eerste sessie reed ik constante tijden in de 49-ers. De 2e sessie was zelfs nog beter en leverde 1:48-ers op. Na een lange pauze kon ik niet aanzetten in de 3e sessie omdat de achterband nagenoeg op was. Die werd voor de laatste sessie vervangen door een nieuwe. Dit bracht echter niet de verwachte betere tijden, waarschijnlijk doordat de baan wat warmer was en ik teveel wilde pushen. In ieder geval wel goed gereden en het vertrouwen in snelle tijden was er.

De racedag begon koud en nat (het blijft Assen natuurlijk). De eerste kwalificatie dus binnen gebleven, want de vooruitzichten waren dat het droog zou worden. Een kwartier voor de 2e kwalificatie was het wel droog, maar de baan nog steeds nat.Er was op het rechte stuk wel een droog spoor te zien, maar ervaring leert dat het dan op de achterkant van het circuit nog wel eens verraderlijk nat kan zijn. 1 van mijn pitbox collega’s reed de kwalificatie van zin klasse voor mij. Toen hij binnenkwam, gaf hij aan dat het nagenoeg droog was over het hele circuit op de racelijn. Ik besloot nog even af te wachten bij de start van de 2e kwalificatie sessie. Vele rijders gingen met regenbanden de baan op, maar na een ronde of 2 kwamen de meesten alweer naar binnen om te wisselen voor droog weer banden. De tijden lagen rond de 2 minuten, maar daalden redelijk snel. 10 minuten voor einde van de sessie, pakte ik mijn kans. Velen waren nog binnen om hun banden te wisselen, dus ik kon rustig de baan verkennen in de 1e ronde. Het bleek redelijk droog te zijn, enkel in de eerste bocht (Haarbocht) was het nog wat verraderlijk glad en maar een heel klein droog spoor. De 2e ronde aangezet en dat leverde een 1:58 op. Ik zat er dus redelijk goed bij dacht ik en zetten de volgende ronde nog een tandje bij. Weer wat sneller naar een 1:55, maar helaas was het ook gelijk einde sessie. Vol verwachting reed ik terug naar de pitbox en tot mijn verbazing was ik gekwalificeerd als 12e! Nog niet eerder had ik mezelf zo goed gekwalificeerd en mocht ik vertrekken van de 4e rij op de startgrid.

Mijn race was de eerste van de dag om 13:50 uur. Bij het uitgaan van het rode licht was ik goed weg en remde laat voor de eerste bocht. Helaas kwam ik wat in het gedrang en kon niet op het gas wanneer ik wilde. Veel rijders gingen aan de buitenkant voorbij en pas bij de 2e bocht (Ossenbroeken) kon ik weer iemand voorbij steken. Hierdoor kwam ik verkeerd uit aan de binnenkant van de Strubben en maakte een schakelfout. Ik kwam in een te hoge versnelling de Veenslang op en pakte de koppeling erbij om de toeren te verhogen. Dit pakte redelijk goed uit en in de Ruskenhoek kon ik weer iemand voorbij steken. De rest van de race was het erg close racing om de 19e plek met Geert Krist. We wisselden vaak van positie en het werd helaas in mijn nadeel beslist in de laatste ronden in de laatste bocht. Uiteindelijk dus 20e geworden, maar constante rondetijden gereden in de 1:48 😀 Zeker zeer tevreden over dit weekend, mijn rondetijden en de race. Zie hieronder de einduitslag en de onboard video van de race vanaf mijn motor.

Einduitslag OWCup NK Supercup 600 23-05-2015

3 Comments

 1. Geert Krist

  Je had me nu ook wel kunnen pakken. Je liet me aardig leven in de bult waar ik wijd liep.
  Was mooi rijden zo!

 2. fastmarky_admin (Post author)

  Was een mooi gevecht. Volgende keer probeer ik je ook aan de finish voor te blijven Geert 😉

 3. Geert Krist

  was mooi dat je iedere keer weer onderdoor kwam of me uitremde! Heb er van genoten Mark, thnx.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *