Race 5 en 6 NK Supercup 600 Oschersleben – Met extreme hellingshoek naar nieuw PR

Dit weekend waren we met het hele team in Oschersleben voor race 5 en 6 van de OW Cup. Op zaterdag waren er vrije trainingen en 2 kwalificaties. Het weer was prima, maar helaas werd de zaterdag ook weer verstoord door een aantal regenbuien. Na wel de vrije training in de morgen gereden te hebben, viel de 1e kwalificatie in het water. De 2e kwalificatie moest het dus gebeuren. Uiteindelijk een niet onverdienstelijke 22e plaats op de startgrid kunnen trainen voor de 2 races op zondag.

De eerste race in de ochtend ging over 15 minuten en 1 ronde. Na een titanen gevecht met mijn teamgenoot Greg Barnes kon ik gedurende de race toch nog een plekje of 2 goed maken om uiteindelijk te finishen op een 18e positie en reed ook nog eens een nieuw Persoonlijk Record van 1:34:964. In de middag werd de 2e race verreden over 20 minuten en 2 ronden. Hoewel ik een redelijke start had, kon ik niet echt veel verder naar voren komen en veel posities verbeteren. Waarschijnlijk door de hogere temperaturen en de lange racetijd, was het moeilijker om sneller te gaan dan in de 1e race. Ik probeerde platter dan plat door de bocht te gaan en vroeg op het gas, maar het mocht niet baten. Enige wat het achteraf opleverde, was nog meer krassen op mijn kuip en dit keer ook op de carterdeksel (zie foto hieronder). Uiteindelijke positie was plek 21 met een snelste tijd van 1:35:177.

Al met al een prima weekend. Sneller gereden dan ooit op dit circuit en ook nog 2 keer een overwinning in de Sportcup 600 voor 1 van mijn teamgenoten, Luc van Gerven van Van Gerven motoren.

Hieronder de uitslagen van race 1 en 2 en wat foto’s van dit weekend + on board beelden van race 1 en 2 vanaf mijn motor gefilmd (zet de kwaliteit op 720p HD voor de scherpste beelden)  🙂

Deel dit artikel op facebook via de knoppen onderaan !

Race 1 Supercup 600 Oschersleben 14-06-2015
Race 2 Supercup 600 Oschersleben 14-06-2015

2 Comments

  1. fastmarky_admin (Post author)

    It is 🙂

  2. unsure

    fenomeen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *