Voorjaarstraining Valencia Docshop Racing D.A.R.E.

Van 22-24 maart was het eindelijk zover..voor de eerste keer na de winter kon er weer op de motor worden gereden. Net als de voorgaande 3 jaren werd dit gedaan tijdens het D.A.R.E.-event op het circuit van Valencia. Na 5 uur! vertraging op de luchthaven van Dusseldorf, kwamen we maandagavond aan op het circuit en hebben de pitboxen ingericht. Enkele andere deelnemers en teamleden hadden nog minder geluk, die konden pas de volgende morgen vliegen.

De volgende dag was het in de morgen zo’n 10 graden en miezerde het een beetje. Dat gaf even tijd om de motor helemaal te checken en de nieuwe camera erop te bouwen. Voor dit jaar is er een nieuwe Sony camera aangeschaft inclusief steady-shot en externe microfoon om hierdoor het windgeruis te verminderen en het uitlaatgeluid optimaal te laten klinken. Rond de middag arriveerden de andere deelnemers en teamleden en zij namen goed weer mee…de zon kwam erdoor en het werd droog. Diezelfde middag dan ook de eerste sessies kunnen rijden, zonder problemen met de motor en onder een heerlijk zonnetje en een temperatuur van zo’n 20 graden.

De volgende 2 dagen werd het alleen maar beter. De temperaturen waren de hele dag aangenaam boven de 20 graden en de nieuw opgebouwde motor werkte perfect. Gedurende de winter is de kop van het motorblok aangepast en de motor voorzien van een race uitlaatsysteem. Dit was zeker goed te merken, niet alleen aan het geluid, maar ook aan de trekkracht en het oppikken van de motor. Gedurende de laatste 2 dagen constante tijden kunnen neerzetten en op oude banden zelfs mijn PR op Valencia aangescherpt. Al met al dus een bijzonder geslaagde voorjaarstraining en uitkijken is nu naar de volgende training en eerste race op Assen.

Hieronder een onboard-video gemaakt met de nieuwe camera van enkele snelle rondjes, enjoy ! (Zet hem op HD kwaliteit voor de beste weergave)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *