IDC Proclass 600 Assen 11-09-2021 – Regen spelbreker op Assen

Assen 11-09-2021

Op 11 september stond race 9 van het International Dutch Championship op het programma op het TT circuit van Assen. Samen met Greg Barnes (Gin-Tonic#67) en Jan Houbraken (The Chaser#35) reed ik in de Proclass600 en Gerard Streefland (Bikkel#86) reed in de Sportclass1000.Na de succesvolle TSR dag op 9 september kon er op vrijdag worden gestart met de vrije trainingen. Door een natte baan in de ochtend, kozen we er voor om pas in de middag onze sessies te rijden. Tijdens de kwalificaties van zaterdag was ik samen met Greg voorin te vinden. Na de 1e kwalificatie stond Greg op polepositie en ikzelf op plaats 8. Tijdens de 2e kwalificatie ging het op nieuwe banden nog wat sneller, maar Greg moest uiteindelijk genoegen nemen met P2 en ik met een P7 in de Proclass600 startopstelling.

Uitslag Kwalificaties Dutch Proclass600

RACE DUTCH PROCLASS600

Een half uur voor de race nam Greg de beslissing om regenbanden te monteren. Met het hele aanwezige team werd er in een recordtijd voor gezorgd dat de motor ruim voor de race klaar stond. In de opwarmronde was de baan voor mij echter nog te nat. Ik wilde het risico niet aan gaan op slicks en kwam terug de pitstraat in. Dit was dus het einde van mijn dag. Greg kwam met zijn nat weer banden op een snel opdrogende baan binnen op P7. 

Uitslag Dutch Proclass600

Nu is het uitkijken naar eindelijk weer een keer naar Spanje te gaan op onze thuisbaan, Cartagena. De laatste keer dat we daar waren voor de Corona, was in oktober 2019.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *