IDC Dutch Supersport TT-Circuit Assen 10-06-2023 – 1e race van het seizoen

IDC Supersport TT-Circuit Assen 10-06-2023

Op vrijdag 9 juni hadden we een trainingsdag ingepland voor de eerste race van ons team in het IDC op 10 juni. Het was een keer prachtig weer op Assen met temperaturen tot boven de 25 graden!  Dit was voor mij de eerste race dit jaar met de nieuwe motor, dus best benieuwd wat ik ermee kon. Mijn teamgenoten Jan Houbraken (The Chaser#35) en Luc van Gerven (The Bomb#36) waren vorig jaar al overgestapt op een nieuwe R6 en Greg Barnes (Gin-Tonic#67) kon deze vrijdag ook de eerste sessies rijden op zijn nieuwe R6, weliswaar nog niet in teamkleuren. De vrijdag werd afgesloten met veel progressie van alle nieuwe Yamaha-rijders binnen ons team en er waren veel lachende gezichten te zien na een geslaagde trainingsdag.

We zijn dit jaar allemaal ingedeeld in de Supersport-klasse omdat we 1 race op Assen vorig jaar onder de klasselimiet van de Proclass 600 hebben gereden. Ik rij daarnaast ook met een daglicentie (ik krijg dan geen punten voor het klassement en kom niet in de einduitslagen voor), dit is een stuk goedkoper dan een jaarlicentie, die ik ook niet nodig heb, omdat ik maar enkele races rij dit jaar. Op zaterdag 10 juni stonden er 2 kwalificaties en 1 race op het programma voor ons team. Greg Barnes had besloten niet mee te rijden, wegens privéomstandigheden en had daarnaast ook nog veel te weinig met zijn nieuwe motor gereden. 

Kwalificaties

Tijdens de kwalificaties waren we allemaal te vinden in de achterhoede van de snelle Supersport klasse. Luc van Gerven behaalde P20, Jan Houbraken P27 en ikzelf P25.

Uitslag kwalificatie Dutch Supersport

Race

Luc van Gerven en ik hadden een redelijke start en lagen vlak bij elkaar. Er vormde zich een groepje achter een iets langzamere rijder. Luc kon snel een inhaalactie maken, maar ik kon enkele rondes later pas wegrijden van het groepje. Luc van Gerven behaalde in de race een snelste rondetijd van 1:50.8 (een seconde sneller dan vorig jaar), terwijl ik een snelste ronde kon rijden van 1:51.8 (nu al 0.1 sec. sneller dan vorig jaar op mijn Honda). Jan Houbraken kon bij de start zijn positie behouden en kon tijdens de race, net als in de kwalificaties, steeds zijn rondetijden verbeteren. Waar hij op vrijdag nog in de 1:54 reed en in de kwalificaties versnelde naar de 1:53, kon hij uiteindelijk in de race een snelste tijd op de klokken zetten van 1:52.7, bijna 2 seconden sneller dan vorig jaar!

Uitslag Race Dutch Supersport

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *