ONK Procup 600 – Assen 06-04-2019

De eerste race van het seizoen was ook gelijk de eerste keer dit jaar dat ik weer op de motor kon rijden door mijn vervelende ongelukje. Op vrijdag was er eerst een trainingsdag. Liever had ik dit natuurlijk in Valencia gedaan in maart, want het was koud en bewolkt, geen ideale omstandigheden. Toch wel een aantal goede sessies kunnen rijden om een beetje in het ritme te kunne komen.

Op de racedag was het al niet beter. De eerste kwalificatie was het te koud, dus niet de baan op gegaan. De tweede kwalificatie de baan op en niet te snelle ronden gereden, er was namelijk een kans dat een aantal van de snelste rijders zouden worden doorgezet naar de supercup, omdat ons veld wel heel vol was. Helaas was ik te voorzichtig en was er erg veel verkeer op de baan, zodat ik slechts een 18e startpositie kon behalen.

Bij de start van de race was ik gelijk goed weg! Na één ronde kwam ik al door in de top 10 en wilde doorstoten naar voren….helaas moest ik tijdens de 3e ronde uitvallen vanwege een losse schakelstang….maar that’s racing..op naar de volgende !

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *