IDC Supersport TT-Circuit Assen 16-09-2023 – 4e race van het seizoen

23 AS4-4294

Al vanaf donderdag 14 september waren we met ons team op het TT-circuit van Assen voor onze TSR dag. Op vrijdag hadden we een dag ingepland met vrije trainingen om op zaterdag goed voorbereid te zijn voor de race. Alle dagen was het prachtig droog weer en de temperaturen stegen per dag. Helaas moest Greg Barnes (Gin-Tonic#67) zich op zaterdag afmelden voor de kwalificaties en de race, hij had griep en geen energie voor deze dag.

Samen met Jan Houbraken (The Chaser#35), Luc van Gerven (The Bomb#36) startten we in de morgen aan de 1e kwalificatie voor de Supersport 600 klasse. De baan was nog redelijk koud en de lucht vochtig, dus de snellere tijden zouden pas in de 2e kwalificatie worden gezet. Dat gebeurde uiteindelijk ook waarbij Luc van Gerven plek 20 behaalde, ikzelf net daar achter op P21 en Jan Houbraken P25.

Uitslag kwalificatie Dutch Supersport

Race

Dit keer ene wat mindere start, net als Jan, maar Luc van Gerven was redelijk goed weg en ik volgde hem op enkele afstand. De eerste rondes werd Luc wat opgehouden, maar kon na wat inhaalacties wegrijden bij zijn achtervolgers en zijn eigen ritme rijden. Ik probeerde hetzelfde, maar toen ik eenmaal de rijders voor me voorbij was, kon ik Luc niet meer achterhalen. Jan Houbraken volgde dit vanaf een afstand en was ook in de nodige gevechten verwikkeld. Helaas kon hij hierdoor zijn snelle rondetijden uit de kwalificatie niet meer verbeteren. Uiteindelijk was de uitslag:
P15 Luc van Gerven
P16 Mark van Bunnik
P19 Jan Houbraken
 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *