NK Procup 600 – Oschersleben 10/11-06-2017

Racesport-77-1

Op zaterdag 10 juni begonnen we dit weekend met een vrije training en 2 kwalificaties. Dit weekend werden de klasses supercup en procup 600 samengevoegd, wat zorgde voor een vol startveld van meer dan 40 rijders. Hierdoor was het ook erg moeilijk om een vrije ronde te vinden en lage rondetijden neer te zetten. Uiteindelijk resultaat na de training en de 2 kwalificaties was een 5e plaats op de startgrid in de klasse Procup 600 en een 28e plaats algemeen (rij 10). Met een snelste tijd van 1:37 was ik niet echt tevreden, aangezien ik zeker in de 1:35 kon rijden op deze baan, maar ik moest er maar het beste van maken.

Zondag bij de eerste race kwam ik redelijk weg bij de start en kon al snel aansluiten bij mijn teammaat Luc van Gerven. Hij bleef lange tijd achter een andere rijder klem zitten en ik probeerde Luc daarom in te halen. Hij kon gelijk terug slaan en ook de rijder voor hem voorbij gaan. Daarna kwam Kevin Raes mij ook voorbij en haalde Luc ook in. Volgens ons pitbord reed Luc nu op een 3e positie en ik op een 4e. Dat zorgde natuurlijk bij mij voor nog meer adrenaline om de laatste podiumpositie van mijn teammaat terug te pakken. In de laatste ronde, in de laatste bocht, lukte het mij om Luc te passeren en voor hem te finishen. Helaas bleek na de race dat er toch nog iemand voor ons in de uitslagen was geëindigd en ik dus als 4e was gefinished met een snelste rondetijd van 1:35.398. Na mijn euforie in de uitloopronde was ik toch redelijk teleurgesteld met deze uitslag, maar we hadden altijd nog race 2.

Onboard video Race 1:

De 2e race kwam ik goed weg en kon bij de eerste bocht midden in het veld aansluiten. Gelijk hierna in de 2e bocht, verloor een andere rijder de balans en week ineens uit naar rechts. Ik kon geen kant meer op en raakte hem…..hierdoor werd ik naar buiten gedreven en raakte in het gras waar de vangrail ook snel dichterbij kwam. Ik raakte even mijn rem aan en daar lag ik en rolde door het gras. Toen ik stil op mijn buik lag, had ik veel pijn aan mijn rechter enkel en ik durfde me niet te bewegen. Gelukkig waren de baanposten snel bij me en ook de ambulance was snel ter plaatse. Ik werd volledig gestabiliseerd meegenomen in de ambulance en verder onderzocht in het medisch centrum. Er bleek behalve mijn enkel niets met mij aan de hand en het advies werd gegeven om in Nederland foto’s te maken. Later die avond/nacht bleek er niets qua breuken te zien op de foto’s gelukkig en was er ook niets gescheurd of verrekt qua enkelbanden, enkel een goede kneuzing van de weke delen. Het advies was dan ook om enkele dagen de voet hoog te houden en te ontlasten, dan zou de zwelling ook minder worden.

Onboard video Race 2:

Al met al een weekend met ups and downs, waarbij ik vooral mijn Team, Docshop Racing, wil bedanken voor de gezelligheid onderling en de verzorging na de crash.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *