IDC Proclass 600 TT-Circuit Assen 10-09-2022 – Wederom top 10 finish

2022 Mark van Bunnik IDC Assen10 sept (17 van 17)

Na onze natte TSR dag op 8 september en een droge vrije trainingsdag op 9 september, was het tijd voor de laatste race van dit jaar voor mij in het International Dutch Championship, ditmaal op het TT-Circuit van Assen. Samen met Greg Barnes (Gin-Tonic#67), Jan Houbraken (The Chaser#35), Luc van Gerven (The Bomb#36), namen we met Docshop Racing deel aan de races in de Proclass 600. Het was een groot startveld met 34 rijders, waaronder 10 rijders die als gast deelnamen met een Daglicentie. Deze reden de race, maar konden niet mee naar het podium en kregen ook geen punten voor het kampioenschap.

Tijdens de kwalificaties waren we goed voorin te vinden. Greg Barnes wist zich als 5e te kwalificeren, Luc van Gerven behaalde P13, ikzelf kwalificeerde op P14 (op 0.09 van Luc) en Jan Houbraken op P23. 

Uitslag kwalificatie Dutch Proclass600

Race

Ik had een redelijke start en dacht bij de eerste bocht voor Luc te kunnen blijven, maar hij sloot de deur hard voor mij, zodat ik achter hem aan moest sluiten. We lagen gedurende de race steeds dicht bij elkaar en vochten om positie in een groep van 4-5 rijders (zie de onboard video). Er gebeurde heel wat in het groepje en ik besloot rustig te blijven en af te wachten. Tot het einde van de race kon Luc steeds voor Me blijven, echter met een laatste uitremactie in de GT, kon ik passeren en had uiteindelijk 0.081 seconden voorsprong op de finishlijn en eindigde op P9 en Luc op P10. 

Uitslag Race Dutch Proclass600

📷Wegrace Info en Kees Siroo

NB: De week na de race hebben we de motor nogmaals goed nagekeken. Op vrijdag en zaterdag had ik namelijk het gevoel dat er geen vermogen was onder 11.000 toeren en er rond die toeren een dip zat in de vermogenskurve. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om 1 van de bougiekappen/bobines te vervangen, want die leek iets afwijkende meetwaarden te hebben van de anderen. Tijdens het DARE-event op 22-23 september reed de motor weer vloeiend en er was geen dip meer te bemerken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *