IDC Proclass 600 Oschersleben 18-19-06-2022 – Wat een hitte!

22 OL-7481

Op 18 en 19 juni stonden voor mij de eerste races van het International Dutch Championship op het programma op het circuit van Oschersleben. Samen met teamleden Greg Barnes (Gin-Tonic#67, dit weekend met #167), Luc van Gerven (The Bomb#36) en Henk van Asselt (Eagle#68) nam Docshop Racing deel aan deze races in de Proclass600. Met net als vorig jaar tropische temperaturen van boven de 30 graden, zou het weer een inspannend en zwaar weekend worden. 

Vrijdag was er een vrije training en de 1e kwalificatie. Zaterdag werd de 2e kwalificatie verreden en was er aan het einde van de dag de eerste race. Tijdens de kwalificaties waren we goed voorin te vinden. Uiteindelijk resulteerde het in een P1 (Greg), P4 (Luc), P5 (ikzelf) en P10 (Henk) in de Proclass 600. In het gecombineerde startveld van de Supersport en Proclass 600 resulteerde dit in de startposities P16, P24, P25 en P33 voor de races. 

 

Race 1
Met temperaturen boven de 30 graden, had ik een best wel goede start! Ik kon direct achter Greg Barnes aansluiten in de eerste paar bochten. Luc van Gerven volgende op een aantal plekken afstand en Henk van Asselt kon zijn positie goed vasthouden. Het was een zware race met deze temperaturen, maar Greg Barnes kon de wedstrijd winnen in de Proclass600 met 6 seconden verschil op de nummer 2. Tot in de laatste ronde vocht ik om de laatste podiumplek met mijn teammaat Luc. Ik wilde hem in de laatste bocht voorbij, maar 2 bochten ervoor kwam er ineens een andere rijder tussen ons in. Ik kon enkel deze rijder nog uitremmen en Luc behaalde zodoende de P3 positie met 0.6 seconden voorsprong. Balen natuurlijk, maar een bijzonder goede prestatie van Luc, want dit was zijn eerst race op zijn nieuwe TKR R6. Henk van Asselt reed constante rondetijden en finishte de race op P10, een prestatie van formaat onder de omstandigheden en in dit het sterke veld.

 
 
Race 2
Op zondagmorgen, kort voor het middaguur waren de temperaturen alweer gestegen tot boven de 30 graden. Het zou dus wederom een erg zware race worden. Henk van Asselt nam hierop de verstandige beslissing om zich af te melden voor de race. Ik had weinig energie door een verkoudheid en had weinig geslapen en had eigenlijk niet zoveel puf om te rijden. In de ochtend wel eerst de warm-up gereden (na een paracetamol) en dat ging eigenlijk prima, dus toch van start in de race. Greg Barnes had deze keer een iets mindere start, maar kon uiteindelijk de race winnen in de Proclass 600 met 18 seconden voorsprong op de nummer 2! Luc van Gerven passeerde mij al na 1 ronde en reed bij me weg. Ik had gewoon de energie niet om te counteren en besloot constant te rijden en de race te finishen en eindigde uiteindelijk op P7.
Met 2x een P1 en een P3 tijdens de 2 races, was het een succesvol weekend voor ons team  🏆 🏆 🏆
 
 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *