IDC Proclass 600 Nürburgring 02-03-07-2022 – Solide top 10 resultaten

2 en 3 juli was het tijd voor race 5 en 6 van het International Dutch Championship, dit keer op het F1 circuit van de Nürburgring. Vorig jaar hadden we hier ook gereden en waren we snel, dus ik was benieuwd hoe het deze keer zou gaan. Voor dit weekend waren Greg, Luc, Jan en ik van de partij voor Docshop Racing.
 
Op vrijdag werd er gestart met een vrije training en een kwalificatie. Op zaterdag was de 2e kwalificatie en de 1e race. Tijdens de kwalificaties was ik voorin te vinden en behaalde plaats 20 in de gecombineerde startopstelling van de Dutch Supersport/Dutch Proclass 600 en P7 in de Dutch Proclass 600. 
 
 
Race 1
Het was druk in de eerste bocht naar de start en ik werd wat opgehouden. Hierdoor kon o.a. mijn teammaat Luc van Gerven mij voorbij komen. Halverwege de race wisselden we nog een keer positie en aan het einde van de race scheelde het maar enkele tienden. Uiteindelijk ben ik als 6e gefinished, maar net als al mijn teamgenoten wel met een nieuw PR van de snelste rondetijd. 
 
 
Race 2
Na eerst de warm-up op zondagmorgen gereden te hebben, stond de 2e race rond 14:00 uur op het programma. Ik was goed weg van mijn plek en Luc gaf niet veel toe tijdens de sprint naar de eerste bocht 🙂 De gehele race was ik in gevecht met verschillende rijders en kwam zoals gewoonlijk weer wat pk’s te kort om mijn acties echt door te zetten. Dit was ook te zien aan mijn rondetijden, want die benaderden de tijden van race 1 niet. Helaas werd de race voortijdig beëindigd met een rode vlag en moest ik genoegen nemen met P8.
 
📷 Wegrace Info en Kees Siroo  

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *