NK Supercup 600 – Hockenheim 06/07-08-2016

Op het circuit van Hockenheim vonden de volgende races plaats in de OW Cup. Bijna het voltallige team was op vrijdag reeds aanwezig voor de trainingen inclusief een gastrijder voor dit weekend. De weersvoorspellingen waren prima en de sfeer wa gelijk gezellig..

Op vrijdag werd er enkel een vrije training gereden en zaterdag stonden er 2 kwalificaties op het programma en een race. Zondag werd dan gestart met een warmup en nog een race. De klassen Supercup600 en Procup600 waren dit weekend samengevoegd, dus we hadden een vol startveld. Na het rijden van de trainingen, bleek ik samen met mijn 2 teamleden, Greg Barnes#77 en Luc van Gerven#36, binnen 0,1 seconde van elkaar te zijn gekwalificeerd op de 27e, 28e en 29e positie, hoe bedoel je, close-racing???

Rond half 5 stond de eerste race op het programma over 15 min. en 1 ronde.  Greg Barnes#67 had weer 1 van zijn superstarts en was in de eerste bocht al aan mij voorbij. De volgende 2 bochten was het erg close, maar aan het einde van het lange rechte stuk, pakte ik mijn kans om hem voorbij te steken. De rest van de race kon ik nog wel wat rijders inhalen, maar echt verder naar voren kwam ik niet. Helaas werd de race beeïndigd door een rode vlag situatie in de 7e ronde. Eindresultaat een 23e positie.
Hieronder de onboard beelden van mijzelf en Greg Barnes#67 van de race op zaterdag:
 
Op zondagochtend werd om half 10 eerst gestart met een warmup van 10 minuten. Om 10:50 uur was de volgende race gepland over 20 minuten en 2 rondes. Net als de dag ervoor had Greg Barnes#67 weer een bliksemstart en dook de eerste bocht in, maar ook Luc van Gerven#36 kwam me voorbij. De eerste ronden volgde ik Greg Barnes#67 in zijn wiel, maar in de 3e ronde werd de race wederom stilgelegd door een rode vlag situatie.
Bij de herstart had ik wel een hele slechte start. Zowel Greg Barnes#67 als Luc van Gerven#36 waren me in de eerste bocht al voorbij en ik kon door al het verkeer niet aanhaken. In de derde ronde had Luc een momentje bij het uitkomen van de Sachs Kurve waardoor ik weer in zijn wiel kon komen. De volgende ronde greep ik mijn kans om hem te passeren en dat lukte. Greg Barnes was toen al in de verte verdwenen. Helemaal toen ik enkele ronden verder iemand wilde uitremmen bij het ingaan van de Sachs Kurve en ik te weinig asfalt had…..gelukkig kon ik rechtdoor schieten en even later de race als 1 van de laatste rijders weer hervatten. Uiteindelijk behaalde ik een teleurstellende 28e positie. Toch kan ik positief terugkijken op het weekend. De sfeer was prima, ik heb heerlijk gereden en het ging keer op keer weer sneller. Ik heb zelfs mijn PR aangescherpt met 1,6 seconden naar 1:34.7! Door het huidige zeer hoge niveau en het snelle materiaal wat de andere rijders ter beschikking hebben in deze topklasse van het NK, is het bijna onmogelijk om met ons standaard materiaal verder naar voren te eindigen. Maar fun hebben we nog steeds!
Hieronder de onboard video van de dus in 2 delen verreden race op zondag, inclusief mijn offtrack excursie:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *