ONK Procup 600 – Oschersleben 17+18-08-2018

Fastmarky 17-08-2018 Oschersleben-edit

Op donderdagmiddag/avond zijn we naar Oschersleben gereden en op vrijdag konden we beginnen met een vrije training en 2 kwalificaties. In de kwalificaties kon ik niet echt in mijn ritme komen door de hoeveelheid (langzamere) deelnemers op de baan. Deze dagen waren namelijk zowel de Procup600, de Sportcup600 als de sportcup1000 met elkaar gecombineerd. De rondetijd viel dan ook tegen, maar ik mocht in ieder geval redelijk van voren af vertrekken vanaf de 3e startrij, plaats 7.

Race1:

Een goede start dit keer en ik kon mijn plek redelijk vasthouden. Gedurende de race nog wat goede inhaalacties kunnen plaatsen en grotendeels was ik in de achtervolging op Patricia Kok. Ik heb haar nog een keer uitgeremd, maar met haar snelle fiets en lage lichaamsgewicht kwam ze me zo weer voorbijgevlogen.Scheelt zo 40 kg lichaamsgewicht met deze vederlichtedame… Uiteindelijk op plaats 5 gefinisht. Helaas was de rondetijd niet zoals ik wilde, want met een beste tijd van 1:36.2 zat ik ruim boven mijn PR op deze baan. Maar op zaterdag nog een kans in Race2.

Uitslag race1 Procup 600

Race2:

Een matige start dit keer en ik kwam redelijk in het gedrang. Voor mij reed Sander Brons mij uiteindelijk in de weg de hele race. Hij heeft een snelle motor, omdat hij met een 636cc kawasaki rijdt in een 600cc klasse. In de bochten was ik keer op keer sneller en kon meerdere malen naast hem komen, maar bij het open draaien van het gas, reed hij steeds weer van mij weg door het vermogensverschil. Aan het einde van de race kwamen er nog wat achterblijvers,maar hier kon ik helaas ook geen gebruik van maken om een inhaalactie te plaatsen. De afstand werd zelfs iets groter, maar binnen een aantal bochten had ik het gat alweer gedicht, maar kwam vermogen te kort om een vuist te kunnen maken. Helaas geen betere plaatsering als in race 1, ditmaal plaats 8, maar wel met bijna 30 seconden voorsprong op nummer 9 en een nieuw PR op Oschersleben van 1:35.1. Een positief punt dus om deze fijne racedagen mee af te sluiten.

Uitslag race2 Procup 600

Foto’s van de trainingen en races, zie deze gallery (fotocredit: www.wegraceinfo.nl)

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *